- 18–19 oktober 2025 kl. 15:00
Vi välkomna er till hyllningen av Charles Emil Hagdahls återkomst i Pukhult. Här bjuds ni på en lång middag med våra tolkningar av anrättningar från Hagdahls Kokbok. Jesper & Jord har tillsammans skapat en magisk måltidsupplevelse i jaktstugan vid sjön Ruggen.
Till måltiden synkar vi drycker med eller utan alkohol som man drack på den tiden.
Charles Emil Hagdahl var en svensk läkare och botaniker, född den 19 januari 1864 och avliden den 17 februari 1936. Han är mest känd för sitt arbete inom läkekonst och sin forskning inom botanik, särskilt inom området växtmedicin och användningen av svenska växter i medicinska sammanhang. Hagdahl bidrog även till den akademiska världen genom att publicera artiklar och böcker som sammanfattade kunskaper om växters medicinska egenskaper och deras användning i traditionell medicin. Hans verk har haft betydande påverkan på intresset för naturmedicin i Sverige.
Charles Emil Hagdahl skrev en kokbok som en del av sin strävan att främja hälsosam kost och att använda naturliga, lokala råvaror i matlagningen. Genom kokboken ville han kombinera sin kunskap om medicinska växter med praktiska recept för att visa hur man kan använda dessa ingredienser i vardagsmaten. Hagdahl trodde på att kosten har en stor inverkan på hälsan och ville inspirera andra att laga nyttig och näringsrik mat baserad på svenska växter. Kokboken kom att bli ett verktyg för att öka medvetenheten om både matlagning och hälsosamma kostval i samhället. Han hade även släktskap med Wallenbergs familjen varpå den klassiska ”Wallenbergaren” uppkom tillsammans med dess kockar.
Alltså en historisk middag med återkomst i Pukhult
Vi kan inte erbjuda allergialternativ då vi endast tillagar en meny.
I priset ingår: Måltidsupplevelse, drycker, övernattning & frukost.