De som står
oss närmast
De som står
oss närmast

För att säkerställa att varje råvara behandlas rättvist har restaurang Jord valt att samarbeta med leverantörer och producenter som står oss nära. De här är människor som vi har en långvarig relation till, människor vi kan lita på och som vi därför kan kalla vänner. Mellan oss och våra vänner ställs ömsesidigt höga förväntningar, vi pressar varandra för att utvecklas. Här kan du läsa mer om våra relationer och varför vi värderar dem så högt.

För att säkerställa att varje råvara behandlas rättvist har restaurang Jord valt att samarbeta med leverantörer och producenter som står oss nära. De här är människor som vi har en långvarig relation till, människor vi kan lita på och som vi därför kan kalla vänner. Mellan oss och våra vänner ställs ömsesidigt höga förväntningar, vi pressar varandra för att utvecklas. Här kan du läsa mer om våra relationer och varför vi värderar dem så högt.

Särtshöga Vingård

Särtshöga Vingård drivs av Anna och Niclas Albinsson och är en av världens nordligaste vingårdar belägen mitt på Östgötaslätten. Trots sitt nordliga läge är platsens klimat väl anpassat för vin och fruktodling. Den gröna druva Solaris ger friska viner med toner av citrus, mogen frukt och grönt gräs. Odlingen sköts helt utan bekämpningsmedel och den kalkrika jorden ger ett friskt och mineralrikt vin. Förutom vin så odlas även äpplen för att producera dryck av. Vi är stolta att få servera Särtshögas fantastiska produkter hos oss.

www.sartshogavingard.se

Löt gårdsmejeri

Löt gårdsmejeri drivs av Eric Garberg och Björn Kvist och är ett lokalt gårdsmejeri som producerar genuina östgötska mejeriprodukter från gårdens egna mjölkgetter. Genom småskalig och hantverksmässig tillverkning värnar de om den unika smaken. Deras imponerande hantverk och öppenheten med att utveckla sina mejeriprodukter har lett till att vi under åren haft ett gediget samarbete. Deras produkter har idag därför en given plats hos oss här på Jord.

www.lot-gardsmejeri.se

Simons rosteri & bageri

Simon Seropian är en riktig kaffe & surdegsnörd och när vi träffades för första gången fattade vi snabbt tycke för varandras verksamheter samt förenades i vårt gemensamma intresse för natur och småskalighet. Kaffe är kärnan i deras verksamhet och bönorna rostas direkt i butiken inför kunderna. De arbetar bara med 100 % spårbara kaffebönor och strävar alltid efter en så ekologisk produktion som möjligt. Vi handlar allt vårt kaffe samt en del surdegsbröd från Simons Rosteri & Bageri.

www.simonsrosteribageri.se

HC vilt

HC Vilt drivs av Henrik Stein, en hängiven jägare med lång bakgrund som styckare inom detaljhandeln. Han bedriver sin verksamhet på Grensholm mellan Linköping och Norrköping och allt vilt kommer från Östergötland och Sörmland med omnejd. Det viltkött vi på restaurangen skjuter själva tar vi in till Henrik för hantering och resten köper vi på plats så som hjort, älg, rådjur, vildsvin, mufflon etc.

henric@hcvilt.se

Annica Hillighes & Anders Kald

Annica och Anders har gått från trogna stammisar till ambassadörer för Jord. Annica är tandläkare och Anders är överläkare, tillsammans delar de en stor passion för god mat och dryck. Hos Jord har de blivit pålitliga leverantör av vissa råvaror, som exempelvis färska valnötter, björnbär & plommon, odlade bara ett par hundra meter från restaurangen. En riktig stadsodling med andra ord.

Kolektivet

Kolektivet är relativt nya vänner till oss men har redan en stor betydelse för vår verksamhet. Vi väljer ofta att ge vår mat en nylagad yta innan servering och Kolektivet ger oss en möjlighet att grilla inomhus med kol. Verksamheten drivs av bröderna Hans och Pär som båda är uppvuxna i Kiruna. Förädlingen av den lokala skogen och processen att förändra ved till något mer värdefullt genom att ”koka” den är något som ligger i blodet då deras mormors far var en av Tornedalens sista tjärbrännare. Nu lever traditionen vidare med bröderna Olofsson och används med stolthet av oss.

www.kolektivet.se

Salmalax

Salmalax är norsk odlad, skinn- och benfri lax av högsta kvalitet. Den förpackas högst fyra timmar från det att fisken fångats vilket gör att laxen kan ätas rå direkt från förpackning. Men den passar även utmärkt att steka, grilla & koka in. Andreas från Jord har varit ambassadör för Salma i 8 år och förser dem med recept, svinnhantering, utbildning och event.

www.salmalax.se

Möllbacken

I Fäbodvallen i Idre finns den vilda naturen med allt vad fjällvärlden har att erbjuda. Här jagas både björn och älg samt fiskas röding och harr. Även hjortron, lingon och renlav plockas och levereras direkt till restaurangen för att sedan användas i flera av våra anrättningar.

Facebook
Instagram
Nyheter