Det händer
omkring oss
Det händer
omkring oss

Jord med naturliga vänner

Årets UTE event sålde slut på knappt en vecka. 24 platser uppdelat på två dagar 29 & 30 maj 2020 mitt ute i skogen, plats: 58,596735° N 15,608951° E

Jord gästas då av årets hemvändare Jesper Karlsson, långvarig kökschef på två-stjärniga Fäviken Magasinet, Järpen

Vi ger er chansen till en extra-ordinär måltidsupplevelse ute i det vilda. Häng med oss ut i skogen – närmare bestämt till Pukhult, någon mil norr om sjön Roxen. Det blir en måltid i det vilda under bar himmel där allt blir tillagat över öppen eld från de bästa av säsongens råvaror i JORDs anda. Det blir rätter från insjö, skog, äng och växtriket med omsorgsfullt utvalda viner och drycker av våra sommelierer som passar till maten. JORD och Jesper har tillsammans skapat en meny från både Fäviken och JORD inspirerad av den vilda naturen runt Pukhult. Vi börjar på eftermiddagen klockan 15.00 med ankomst till Pukhult. Efter middagen erbjuds övernattning i jaktstugan vid Pukhult och sjön Ruggen. På morgonen serveras en rustik vällagad frukost innan utcheckning.

Nu är tillverkningen i full gång för att skapa ett helt utekök uppbyggt av naturens material. Träbord, kolgrillar, rökar, vedeldad järnspis m.m.

Medverkande hantverkare; Fam. Lindsténs, John Hyland skogsskötare Pukhult, Patrik Arild finsnickare/ hantverkare, Oskar Fyhr smed, Maria & Cecilia Källander Stjärnorps Brukshästar m.fl

 

Donation till U.S

Under några veckor har vi tillsammans med initiativtagaren Eva Holmgren och flertalet privatpersoner donerat vällagade matlådor till två utsatta avdelningar på Universitetssjukhuset i Linköping. Vi är väldigt glada att kunna stödja den fantastiska personalen som sliter med sitt liv som insats för att människor ska överleva viruset Covid-19. Fortsätt donera på Eva Holmgrens facebook och kampanjen Måltider till vårdens hjältar så fortsätter vi stötta vården.

Vi riktar ett stort tack till Eva Holmgren och till alla privatpersoner som hjälper oss.

Take away

Från och med i mars i år startade Jord Skafferi en helgpåse med en färdiglagad trerätters och dryckesrekommendationer. Påsen blev snabbt populär och sålde slut vid flertalet tillfällen. Vi har bestämt att vi kommer köra vidare maj ut och sen kanske ännu längre.

Hur går det till? Varje tisdag släpps menyn på instagram runt lunch. Enklast är att förbeställa på hemsidan under bokaknappen. Välj take away och alltid 1 gäst, sen vilken dag ni vill hämta, sen tid för upphämtning, sen vilka/ hur många artiklar och till sist betala. När ni hämtar får ni en påse med färdiglagad mat som med enkel beskrivning kan värmas bara för att det ska spara tid för er gäster.

Tänk på att boka i god tid. Begränsat antal varje vecka. Välkomna!

Facebook
Instagram
Nyheter