Våra
utmärkelser
Våra
utmärkelser

Vi är oerhört glada över att få de utmärkelser vi får. Det stärker vårt hårda arbete med det vilda som vi brinner för. Vi arbetar hundra procent i säsong med det vilda. Menyerna ändras utifrån tillgängliga råvaror dag för dag. Kommer du som gäst till oss på Jord, får du veta menyn tidigast dagen innan. Och det är vi själva som förvaltar och fäller största delen av viltet som serveras på krogen. Det är en av anledningarna till att vi vinner.

Vi är oerhört glada över att få de utmärkelser vi får. Det stärker vårt hårda arbete med det vilda som vi brinner för. Vi arbetar hundra procent i säsong med det vilda. Menyerna ändras utifrån tillgängliga råvaror dag för dag. Kommer du som gäst till oss på Jord, får du veta menyn tidigast dagen innan. Och det är vi själva som förvaltar och fäller största delen av viltet som serveras på krogen. Det är en av anledningarna till att vi vinner.

360° Eat guide

°° 76/100P

As the first guide to look beyond the plate, considering both the gastronomic experience and sustainability of what’s served — 360°EAT GUIDE awards the pioneers and ground-breakers of the modern cuisine.

Always seasonal focus, and always locally produce. The chefs hunt all the game themselves, maturing (pelvic bone hanging) and butchering – and in addition, they pick all the forest herbs, including their own culture. They also make our non-alcoholic drinks with the support of local farmers.

Årets Viltkrog 2021

”Unik kontroll”

Juryns val föll till sist på Restaruang Jord, med motiveringen:
”Med sin gemytliga hållning tar Restaurang Jord unik kontroll över hela råvaruresan, från jakt och transport, till mörning, styckning och tillagning. Den kunniga och pålästa personalen håller viltet på menyn året om.”

Juryn utgjordes av tre personer, samtliga jägare ledamöter i Svenska Viltmatakademin: Gert Klötzke, mångårig ledare av svenska kocklandslaget samt restauratörerna och kokbocksförfattarna Anders Levén och K-C Wallberg.

– Jord är en synnerligen unik viltmatrestaurang och väl värd priset Årets viltkrog 2021, säger juryns ordförande Gert Klötzke i ett pressmeddelande.

Årets viltkrog 2020

Årets Viltkrog 2020 tilldelas Restaurang Jord med motiveringen:

”För sitt ambitiösa arbete med att låta hela naturen inkluderas i sin restaurang. Från hav till skog, från vilt till växtlighet”.

– Vi är oerhört glada över att få priset Årets Viltkrog 2020. Det stärker vårt hårda arbete med det vilda som vi brinner för. Vi arbetar hundra procent i säsong med det vilda. Menyerna ändras utifrån tillgängliga råvaror dag för dag. Kommer du som gäst till oss på Jord, får du veta menyn tidigast dagen innan. Och det är vi själva som förvaltar och fäller största delen av viltet som serveras på krogen, säger de glada vinnarna Oskar och Andreas.

Facebook Instagram Nyheter Start